Foto: F64

Valsts policija apstiprina, ka pēc kādas personas iesnieguma ir veikusi pārbaudi saistībā ar pētījumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbību, taču kriminālprocess netiks sākts, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Pārbaudes laikā policija pieņēma paskaidrojumus no pētījuma autoriem. Iepazīstoties ar pārbaudē iegūto informāciju, policija nolēma nesākt kriminālprocesu.

Valsts policija neatklāj, kas tieši vērsās ar iesniegumu - privātpersona vai amatpersona. KNAB paziņojumā medijiem noliedza, ka birojs būtu vērsies kriminālpolicijā saistībā ar pētījumu par tā darbību, lai arī tā vadītāja vietniece Ilze Jurča minēto nodēvēja par normālu rīcību.

Citus apstākļus policija nekomentē. Netiek atklāts arī tas, par ko iesnieguma autoram radās aizdomas un par ko tieši būtu jāsāk kriminālprocess.

Pretkorupcijas politikas un labas pārvaldības pētniece Līga Stafecka šodien medijus informēja, ka pēc KNAB iesnieguma viņai bijis jādodas uz Kriminālpoliciju sniegt paskaidrojumus par pētījumā izmantotajiem avotiem.

Pētījumā atklājies, ka pēdējo piecu gadu laikā, kopš KNAB valda iekšējās nesaskaņas, ir cietusi biroja spēja uzrādīt labus korupcijas apkarošanas rezultātus. Pētījumā kritika veltīta arī KNAB priekšniekam, kuram trūkstot autoritātes un vadības kompetences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!