Svētdien, aizturot automašīnas zagļus, policija sašāvusi vienam no viņiem kāju, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Svētdien ap pusdienlaiku policijai piezvanīja kāds iedzīvotājs, lai ziņotu par diviem agresīvi noskaņotiem vīriešiem, kuri manāmā alkohola reibumā sēž pie kādas automašīnas "VW Touareg" stūres. Pārbaudot automašīnas reģistrācijas numuru, policisti konstatēja, ka auto ir nozagts no kādas privātmājas Jūrmalā.

Brīdī, kad policija ieradās notikuma vietā, viens no vīriešiem sēdēja pie auto stūres, bet otrs - pie atvērtajām spēkrata durvīm. Ieraugot policiju, vadītājs metās bēgt un, braucot atpakaļgaitā, ietriecās ceļu policijas automašīnā un ar atvērtajām durvīm notrieca savu draugu.

Palikušo vīrieti policisti aizturēja, bet otram saka dzīties pakaļ. Pēc aptuveni 20 minūšu pakaļdzīšanās zagtās automašīnas vadītājs apturēja automobili Purva ielā un, izlecot no auto, metās skriet. Uz policijas aicinājumiem padoties vīrietis nereaģēja, tāpēc likumsargi uz bēgli izšāva. Vīrietis tika ievainots kājā un aizturēts.

Sašauto bēgli policisti nogādāja slimnīcā, bet mediķi nekonstatēja būtiskus miesas bojājumus, un pašlaik aizdomās turamais atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Policijā noskaidrots, ka 1974. gadā dzimušais vīrietis agrāk tiesāts par laupīšanu un 2003. gadā viņam atņemta auto vadītāja apliecība par braukšanu dzērumā. Savukārt otrs aizturētais dzimis 1978. gadā un agrāk nav nonācis policijas redzeslokā.

Uzsākts kriminālprocess par automašīnas zādzību. Savukārt par bēgšanu no policijas, negadījuma izraisīšanu, negadījuma vietas atstāšanu un braukšanu bez vadītāja apliecības vīriešus sodīs administratīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!