Foto: VID
Prokurors atcēlis bijušās Muitas lietu prokuratūras virsprokurores Daigas Krecu lēmumu atdot īpašniekam divus gadus par kontrabandu uzskatītu 12 miljonu cigarešu kravu, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka pērn pēdējās darba dienās pēc nu jau likvidētās Muitas prokuratūras lēmuma kāds ārzonas uzņēmums saņēmis atpakaļ 12 miljonus cigarešu "Jing Ling" ar Krievijas akcīzes markām, kuras 2009.gada nogalē Valsts ieņēmumu dienests (VID) konfiscēja kā tajā gadā lielāko kontrabandas kravu.

Vasks portālam "Delfi" pirmdien apliecināja - realizējot Kriminālprocesa likumā paredzētās amatā augstāka prokurora pilnvaras, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurore Viktorija Opincāne jau 26.janvārī atcēlusi kā nepamatotu Krecu lēmumu par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem – kontrabandas cigaretēm. Nolemts lietiskos pierādījumus turpināt glabāt Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Jau ziņots, ka 2009.gada Ziemassvētkos VID izmeklētāji un muitnieki atklāja tā gada lielāko cigarešu kontrabandu – 12 miljonus "Jing Ling" markas cigarešu.

Cigarešu īpašnieks ir kāda Skotijas ofšorā reģistrētā firma "Dual Agency L.P.", kuru pārstāvošais advokāts Guntars Antoms iesniegumā prokuratūrai lūdzis cigaretes atdot. Lietu uzraugošais prokurors Gints Voicehovičs lūgumu noraidīja, bet advokāts to pārsūdzēja iestādes virsprokurorei Krecu. Dienu pirms Muitas lietu prokuratūras likvidēšanas virsprokurore nolēmusi, ka krava mēneša laikā jāatdod tās īpašniekam. Prokurore secinājusi, ka kravas īpašnieks ir pierādījis tās legālo izcelsmi un to, ka tā nav paredzēta realizēšanai Latvijā, turklāt kravas ilgstoša glabāšana rada zaudējumus valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!