Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdienas vakarā aizturējis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktoru Valdi Lubganu, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

VID pārstāve Agnese Grīnberga "Panorāmai" sacīja, ka Lubgans, kurš VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldi vada kopš 2009.gada, šobrīd ir atstādināts no pārvaldes direktora pienākumu pildīšanas, nesaglabājot viņam atalgojumu. VID neesot tiesīgs sniegt informāciju par "saturu" un procesuālajām darbībām, piebilda Grīnberga.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) LTV atzina, ka ir informēts par to, ka KNAB ir aizturējis Lubganu, taču par šādas rīcības iemesliem birojs informāciju nav sniedzis. Ministrs sacīja, ka gaidīs informāciju no KNAB, solot sekot līdzi notiekošajam ap augsto VID amatpersonu.

"Panorāma" vēstīja, ka KNAB pagaidām Lubgana aizturēšanas iemeslus neatklāj, solot plašāku informāciju sniegt ceturtdien. Saskaņā ar raidījuma rīcībā esošo neoficiālo informāciju amatpersona aizturēta saistībā ar iespējamu dokumentu viltošanu.

"Delfi" jau vēstīja, ka Lubgans 2009.gada rudenī iecelts VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amatā. Iepriekš viņš bija VID Rīgas reģionālās iestādes (Ziemeļu rajona nodaļas, Latgales priekšpilsētas un Vidzemes priekšpilsētas) nodaļas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!