Foto: PantherMedia/Scanpix
Šonedēļ Cēsu rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par veikala aplaupīšanu, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu, apsūdzēts agrāk septiņas reizes sodīts vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, nolēma aplaupīt veikalu "top!", portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Lai varētu izdarīt laupīšanu, apsūdzētais no melnas cepures izgatavoja sejas masku, paņēma nazi un somu, bet pēc tam iegāja veikalā un piegāja pie veikala kases.

Apsūdzētais pavērsa līdzi paņemtā naža asmeni pret veikala pārdevēju, piedraudot pielietot vardarbību, bet pēc tam draudīgā tonī pieprasīja, lai pārdevēja no kases aparāta izņem naudu un saliek to apsūdzētā līdzi paņemtajā somā.

Šo draudu rezultātā, pārdevēja apsūdzētā vīrieša prasību izpildīja un salika naudu laupītāja somā. Tādā veidā apsūdzētais vīrietis nolaupīja 85 eiro.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas, kas par laupīšanu kā sodu paredz piemērot  brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Cēsu rajona tiesai. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!