Foto: DELFI

23. aprīļa vakarā Rēzeknes pilsētas prokurora Zurabi Karčava automašīna "Saab" nolidoja no tilta un ar jumtu atsitās pret asfaltu. Pie stūres sēdējis Karčavas kolēģis, arī Rēzeknes prokurors Andris Škutāns, vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga".

"Automašīnā bija autovadītājs un viens pasažieris, kurš arī cieta šajā negadījumā un bija nogādāts ārstniecības iestādē. Līdz brīdim, kad ieradās policijas darbinieki, mašīna jau bija pašu spēkiem sasvērta otrādi un nostādīta atpakaļ uz riteņiem," stāsta Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Rēzeknes prokurori Škutāns un Karčava nogādāti slimnīcā, kur asinsanalīzes likušas pabrīnīties, kā prokurori vispār spējuši iesēsties mašīnā un kaut kur braukt - vienam konstatēja 2.5 promiļu alkohola reibumu, otram 3,2. Taču vēl pirms nokļūšanas slimnīcā Škutāns sapratis, ka iekūlies lielās problēmās, tāpēc izkārtojis sava ģimenes drauga Valda Garozas nokļūšanu notikuma vietā.

Škutāns norādījis, ka pie stūres bijis Garoza.

Savukārt Garoza stāsta, ka tajā vakarā viņam ziņojuši paziņas, sakot, ka ģimenes draugi - prokurori cietuši avārijā. Tur viņš ieraudzījis no tilta nokritušu auto, blakus guļošu prokuroru Kurčavu un tālāk prokuroru Škutānu, kas nervozi staigājis.

Pēc brīža ar Garozu sazinājies Rēzeknes virsprokurors Vladimirs Peļņa, kurš automehāniķim palūdzis slimnīcā nodot asinis analīzes. To viņš izdarījis, tomēr neesot piekritis uzņemties grēkāža lomu un noliedzis, ka atradies prokuroru automašīnā. Tam neesot arī bijuši nekādi pierādījumi un policija izbeigusi versiju par Garozas vainu avārijā.

Kriminālprocesa pamatversija – pie stūres sēdējis Škutāns. Par to oficiāli informēta Ģenerālprokuratūra.

Kā stāsta Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Škutāns izvēlējās uzrakstīt atlūgumu, pamest darbu prokuratūrā un šis viņa lūgums tika nekavējoties apmierināts.

Prokurora Karčavas alkohola reibums bija vēl lielāks, nekā Škutānam, vairāk kā trīs promiles, abi arī braukuši Karčavas mašīnā. Par sava transportlīdzekļa vadīšanas uzticēšanu reibumā esošaji personai paredzēta atbildība, tomēr Kalnmeiers uzskata, ka jāsagaida kriminālprocesa beigas, tad jālemj, vai atbrīvot otru prokuroru no amata vai nē.

Karčava Rēzeknes prokuratūrā strādā 15 gadus, Škutāns 14.

Pirms 7 gadiem Škutāns bija apsūdzības uzturētājs Balvu policistam Aigaram Pužulim, kurš tika tiesāts par cilvēka notriekšanu reibumā. Pamatversija bija, ka Pužuli piesegušas augstas policijas amatpersonas un noorganizējušas, ka asins analīzes nodod cits cilvēks. Prokuroram Škutānam tā arī neizdevās pierādīt, ka Pužulis būtu dzēris. Augstākās tiesas Senāts attaisnoja Pužuļa piesedzējus. Pēc žurnāla Ir aptaujāto ekspertu domām, Škutāna rakstītā apsūdzība neesot bijusi pietiekami labi izstrādāta. Tagad pret pašu prokuroru Škutānu ierosināts kriminālprocess par avārijas izraisīšanu reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!