Foto: Valsts policija
Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki nākuši uz pēdām kādam 29 gadus vecam Armēnijas pilsonim, kurš saskaņā ar izmeklētāju rīcībā esošo informāciju Rīgā glabājis un izplatījis nelegālās cigaretes lielos apmēros.

Kā informē Valsts policija, likumsargi vīrieti pieķēra brīdī, kad viņš brauca ārā no garāžu kooperatīva Ziepniekkalnā. Policisti apturēja viņa auto, taču viņš, saprotot, ka ir pieķerts, nospieda gāzes pedāli un metās bēgt. Pēc neilgas pakaļdzīšanās vīrietis apstājās, pameta savu auto un aizbēga kājām.

Pārbaudot glabātuvi un pamesto automašīnu, likuma sargi kopā 490 000 nelegālo cigarešu, līdz ar to tika uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu akcizēto preču glabāšanu lielā apmērā, bet aizbēgušais armēnis tika izsludināts meklēšanā.

Vēlāk, turpinot vīrieša meklēšanu, ENAP darbinieki noskaidroja, ka aizdomās turētais, visticamāk, plāno turpināt savas noziedzīgās darbības un oktobra vidū 29 gadus veco vīrieti policisti beidzot aizturēja līdzīga situācijā – brīdī, kad viņš ar citu auto no citas glabātuves Murjāņu ielā grasījās pārvest cigaretes. Arī šajā reizē vīrietis izrādīja vēlmi bēgt, bet tas viņam neizdevās. Šoreiz atrasto cigarešu skaits bija lielāks – 501 600 - un arī par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc tā paša panta.

Ņemot vērā to, ka aizdomās turētais turpināja savas nelikumīgās darbības, ENAP darbinieki lūdza tiesu vīrietim nekavējoties piemērot apcietinājumu. Tiesa izmeklētāju lūgumu apmierināja, bet pirmstiesas izmeklēšana pašlaik vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!