Foto: Pašvaldības policija
Aizvadītajā nedēļas nogalē, Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā nonākuši vairāki nelikumīgā alkohola iespējamie tirgoņi, portālu “Delfi” informēja Rīgas pāsvaldības policijā.

Sestdien, 4. jūnijā, pašvaldības policisti Grīziņkalnā pamanījuši vīrieti, kurš no melna maisa izvilcis trīs plastmasas pudeles pildītas ar bezkrāsainu šķidrumu. Pie vīrieša bija pienākuši cilvēki, kuri, iespējams, vēlējās nelikumīgo dziru iegādāties. Atverot pudeles, kārtības sargi konstatējuši, ka šķidrumam piemīt alkoholam raksturīgā smaka. Izņemti 1,5 litri šķidruma.

Dažas stundas vēlāk pašvaldības policijas darbinieki Maskavas ielas apkaimē pamanījuši vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem. Persona nesusi somu, kurā konstatētas 30 pudeles ar bezkrāsainu šķidrumu ar alkoholam raksturīgo smaku. Izņemti 15 litri šķidruma.

Savukārt svētdien, 5.jūnijā, pašvaldības policisti turpat, Grīziņkalnā, pamanījuši jau 4. jūnijā pie administratīvās atbildības saukto personu par nelikumīgi izgatavotu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu. Vīrietis no somas izvilcis četras plastmasas pudeles ar bezkrāsainu šķidrumu.

Atverot pudeles, konstatēta alkoholam raksturīga smaka. Izņemti 1,93 litri šķidruma.

Pēc vairākām stundām kārtības sargi Maskavas ielas apkaimē pamanījuši vēl vienu aizdomīgu personu, pie kuras bija pienākuši vairāki cilvēki, kuri, iespējams, vēlējušies no vīrieša iegādāties grādīgo dziru.

Pie vīrieša konstatētas 32 pudeles, kurās bija sapildīts šķidrums ar alkoholam raksturīgo smaku. Veicot personas datu pārbaudi, konstatēts, ka persona nav deklarējusi dzīvesvietu. Personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Nepabeidzot darbu ar šo vīrieti, netālu manīts vēl viens vīrietis, kurš kā visas iepriekš minētās personas arī bija nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar nelegālā alkoholiskā dzēriena apriti un tabakas izstrādājuma realizāciju.

Persona no blakus esošā maisa izņēmusi vienu plastmasas pudeli, kurā bija iepildīts bezkrāsains šķidrums. Persona, pamanot policijas darbiniekus, aši ievietojusi pudeli atpakaļ maisā un centusies izvairīties no kārtības sargu klātbūtnes. Pārbaudot maisa saturu, policisti konstatējuši sešas pudeles, kurās iepildīts bezkrāsains šķidrums ar alkoholam raksturīgo smaku. Izņemti trīs litri šķidruma.

Visām personām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par nelikumīgi izgatavotu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, paredz, ka par šo noteikumu pārkāpumu uzliek naudas sodu no 350 eiro līdz 700 eiro, konfiscējot alkoholiskos dzērienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!