Foto: DELFI Aculiecinieks

Šonakt ugunsdzēsēji no degošas divstāvu koka dzīvojamās mājas Liepājā izglābuši vīrieti un suni, bet evakuējuši piecus cilvēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD izsaukumu uz Augustes ielu Liepājā saņēma pulksten 1.14. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatējuši, ka deg ēkas pirmais stāvs 50 kvadrātmetru platībā, otrais stāvs 70 kvadrātmetru platībā un bēniņi 100 kvadrātmetru platībā.

No ēkas otrā stāva izglābts vīrietis un suns, bet no pirmā stāva evakuēti pieci cilvēki, no kuriem divi nodoti mediķiem. Pulksten 7.32 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās dzēšanas darbi.

Liepājā notikušo ugunsgrēku fotogrāfijās iemūžinājusi aculieciniece Nora.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēmuši 42 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Pulksten 2.17 ugunsdzēsēji steidzās uz Pirts ielu Rīgā, kur 100 kvadrātmetru platībā deguši vairāki koka šķūnīši. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 4.30.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumiem kuros nācies dzēst degošus atkritumus, sadzīves mantas, sausu zāli, sienu, kūdras kaudzes, drēbes, loga rāmi, ārsienu, šķūņi un bez uzraudzības atstāts piedegušu ēdienu.

Neilgi pēc pusnakts ugunsdzēsēji devās uz Rīgas ielu Tukumā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns piecu kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm izglābts viens cilvēks, kurš nodots mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies 15 cilvēki.

Jau ziņots, ka trešdien Zunda kanālā Rīgā, kur ūdenstilpnē bijis redzams nezināmas izcelsmes vielas plankums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kanāla ūdenī ir naftas produktu plankums 200 kvadrātmetru platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Robežu ielā Gulbenē noķēra un palaida brīvībā dzīvoklī ieskrējušu svešu kaķi, Babītes novada Babītes pagastā bērnu dārza teritorija atradās čūsku olas, kuras tika nogādātas mežā, Eduarda Veidenbauma ielā tika atbrīvoti divi putni, kuri bija iestrēguši dūmvadā, bet Matīsa ielā Rīgā tika atbrīvots zem motora pārsega iesprūdis kaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!