Foto: Valsts policija
Valsts policija ceturtdien, 2. jūlijā, aizturējusi kādu vīrieti, kurš izsekojis sirmgalvi un nolaupījis viņai 5000 eiro, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

17.aprīlī Brasas iecirknī bija vērsusies kāda sirmgalve, kura kļuvusi par laupītāja upuri. Policisti noskaidrojuši, ka īsi pirms laupīšanas sirmgalve bankā izņēmusi 5000 eiro un ielikusi tos somiņā.

Pēcāk sievietei, iespējams, sekojis kāds vīrietis. Potenciālais ļaundaris izmantojis pārsteiguma momentu, uzbrucis sievietei un izrāvis viņai no rokām somiņu. Policisti sākuši kriminālprocesu un izmeklēšanā noskaidrojuši, ka iespējamais laupītājs ir kāds 1973. gadā dzimis vīrietis. Aizdomās turamo policija izsludinājusi meklēšanā.

Pagājušajā ceturtdienā, 2. jūlijā, Lielajos kapos pamanīts aizdomīgs vīrietis, kurš vairākiem garāmgājējiem kaut ko jautājis. Tajā pašā laikā pie pašvaldības policistiem pienākusi kāda persona, informējot likumsargus par to, ka aizdomīgais vīrietis lūdzis citiem samainīt 500 eiro banknoti mazākās naudas vienībās.

Pārbaudot vīrieti, policisti noskaidrojuši, ka aizdomīgais vīrietis atrodas policijas meklēšana par 17. aprīlī pastrādāto laupīšanu. Likumsargi vīrieti aizturējuši.

Pret iepriekš par krāpniecību un zādzībām tiesāto vīrieti sākts kriminālprocess par laupīšanu.

Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirkņa policistiem ir aizdomas, ka vīrietis varētu būt pastrādājis vēl citus noziegumus. Tādēļ likumsargi lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām. iEdzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruņa numuriem 67030658, 67030634 vai 110 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Policisti atgādina, ka šāda veida noziegumi pārsvarā tiek pastrādāti pret vecāka gadagājuma cilvēkiem. Laupītājs savu upuri noskata naudas izņemšanas brīdī pie bankomāta vai bankas, tad viņu izseko, negaidīti uzbrūk un aplaupa.

Valsts policija aicina iedzīvotājus uzmanīties no šāda veida noziedzniekiem, brīdināt par to savus vecākus un vecvecākus, kā arī informēt par pastāvošajiem riskiem, izņemot lielas naudas summas no bankomātiem un bankām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!