Foto: Valsts robežsardze
Otrdien, 17. oktobrī, robežsargi Daugavpils novadā aizturējuši piecus Latvijas pilsoņus, kuri personu grupā nodarbojušies ar cigarešu kontrabandu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Aizturēšanas brīdī izņemti 150 000 kontrabandas cigarešu.

Pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Demenes pagastā – apmēram 500 metrus no valsts robežas – robežsargi aizturējuši 1990. gadā un 1998. gadā dzimušos vīriešus. Aizturētie ar paštaisītu nēšu palīdzību pārvietojuši vairākus melnā polietilēna plēvē ietītus saiņus.

Netālu no personu aizturēšanas vietas atrasti vēl pieci melnā polietilēna plēvē ietīti kontrabandas cigarešu saiņi. Turpinot likumpārkāpēju meklēšanu, robežsargi patrulējuši uz autoceļa Pašķelisķi – Behova, un apmēram 300 metrus no Behovas ciema aizturētas vēl trīs cigarešu kontrabandā iesaistītās personas – 1998. gadā un divi 1990. gadā dzimuši vīrieši.

Trīs no aizturētajiem vīriešiem līdzīgā nodarbē pieķerti jau atkārtoti, savukārt vēl viens grupas dalībnieks par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu likumsargu redzeslokā nonāk jau ceturto reizi.
Kopumā robežsargi izņēmuši 150 000 "Premjer" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, sākts kriminālprocess. Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!