Foto: LETA
Otrdien robežsargi apturējuši kādu auto, ko vadījis Vācijas pilsonis bez vadītāja apliecības, savukārt viņa pasažierim – Krievijas pilsonim – bijusi viltota Krievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

No Latvijas izbraucošo auto robežsargi apturējuši Ludzas pārvaldes Grebņevas robežkontroles punktā un konstatējuši, ka Vācijas pilsonis, kurš sēdējis pie spēkrata stūre, nevar uzrādīt vadītāja apliecību. Pārbaudot informāciju datu bāzes noskaidrojies, ka persona vadītāja apliecība nemaz nav ieguvusi.

Tālāk automašīnu vadīt pieteicies pasažieris – Krievijas pilsonis –, kurš uzrādījis viltotu Krievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Saistībā ar notikušo Vācijas pilsonim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, bet pret Krievijas pilsoni ierosināts kriminālprocess pēc 275. panta pirmās daļas par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu. Lietas materiāli un persona nodoti policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!