Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore maijā tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis saukts pie kriminālatbildības par 30 noziedzīgiem nodarījumiem, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Personai apsūdzība celta par 13 zādzību nelielā apmērā izdarīšanu, sešu zādzību izdarīšanu no vairākiem transportlīdzekļiem, kā arī zādzības izdarīšanu no kādas kapu kapličas Rīgā.

Vēl divos gadījumos vīrietis izdarījis atklātu zādzību. Vienā no gadījumiem apsūdzētais, atrodoties pie kādas spēļu zāles Rīgā, pieskrējis pie kādas sievietes, kura bija apsēdusies uz ceļa betona apmales un blakus sev nolikusi somu. Vīrietis izmantojis pārsteiguma efektu un paķēris cietušajai piederošu rokassomu, kurā atradušās vairākas mantas. Tādējādi vīrietis nolaupījis sievietei piederošu mantu 686 eiro apmērā.

Kādā citā epizodē apsūdzētais, pielietojot vardarbību, nolaupījis kādai sievietei piederošas mantas 503 eiro apmērā. Savukārt septiņos gadījumos apsūdzētais izdarījis svešas mantas tīšu iznīcināšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības divu noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 175. panta 1. daļā, septiņu noziegumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas, viena nozieguma izdarīšanā pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas. Vēl vīrietis saukts pie atbildības par trīspadsmit noziegumiem pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas un septiņiem noziegumiem pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas.

Vīrietis noziegumus veicis laikā no 2015. gada oktobra līdz 2015. gada decembrim pārsvarā Vecmīlgrāvja un Sarkandaugavas teritorijā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!