Foto: AFP/Scanpix
Ģenerālprokuratūra pēc Satversmes tiesas (ST) lūguma sākusi kriminālprocesu saistībā ar SIA „Ceturtā panēta” maksātnespējas procesu. Saistībā ar lēmumiem par tās maksātnespēju iepriekš izgaismojušās aizdomas par nelikumīgām administratoru un tiesu sadarbības shēmām.

ST bija radušās šaubas par Bergmaņa, kā arī Centra rajona tiesas tiesneša Raimonda Bula rīcības tiesiskumu šajā pašā maksātnespējas procesā. Pamatojoties uz minētajām šaubām, ST lūdza ģenerālprokuroru kriminālprocesuālā kārtībā pārbaudīt faktus, kas saistīti ar konkrēto maksātnespējas procesu, liecina ST 7.oktobra lēmums.

Kā portālu "Delfi" informēja prokuratūrā, tā sākusi kriminālprocesu pēc ST 7.oktobra lēmuma par lūgumu kriminālprocesuālā kārtībā pārbaudīt faktus, kas saistīti ar SIA „Ceturtā panēta" un SIA „Troja Immobilien" maksātnespējas procesiem.

Ceturtdien, 7.novembrī, šai lietā uzsākts kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kas izdarīti minēto kapitālsabiedrību maksātnespējas procesā, t.i., par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma XIX nodaļā.

Kriminālprocess nav uzsākts pret konkrētu personu.

Uzsāktais kriminālprocess nosūtīts Valsts policijas priekšniekam izmeklēšanas piekritības noteikšanai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!