Foto: DELFI
Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu par iespējamu prettiesisku rīcību ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvo līdzekļu finansējumu, uz ko iepriekš norādīja Valsts Kontrole.

Prokuratūras pārstāve Laura Pakalne portālam "Delfi" apliecināja, ka pēc Valsts kontroles sniegtās informācijas par iespējamiem pārkāpumiem KNAB sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā. Kriminālprocesu izmeklē Drošības policija.

Jau ziņots, ka VK prokuratūru par iespējamiem pārkāpumiem KNAB informēja jau pavasarī, taču VK neatklāja, par kādām summām ir runa, jo tā ir klasificēta informācija. VK toreiz arī neatklāja pārkāpumu būtību, vien norādot, ka tie ir būtiski.

Maija vidū valsts kontroliere Inguna Sudraba arī izvairījās pateikt, kuras KNAB amatpersonas būtu tieši atbildīgas par VK konstatēto, vien norādot, ka iestādes vadītājs jebkurā gadījumā ir atbildīgas par tajā notiekošo.

Kopumā Valsts kontrole informējusi prokuratūru par sešu valsts iestāžu revīzijās konstatētajiem pārkāpumiem – informācija sniegt par Valsts policiju (VP), VP policijas koledžu, Kultūras ministriju, Lauku atbalsta dienestu un Centrālo zemes komisiju un Jūrniecības koledžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!