Foto: DELFI
Rīgas reģiona policijas pārvaldē trešdien sākts kriminālprocess par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas bijušās valdes darbību, par kuras rīcību ar finanšu līdzekļiem iepriekš šaubas paudusi Veselības ministrija (VM), portālam "Delfi" apliecināja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Process sākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas vai ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā. Aizdomās turamo statuss krimināllietā pagaidām nevienam man piemērots un lietā turpinās izmeklēšana.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka VM vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas tā laika valdes finanšu darbību. Veselības ministre Ingrīda Circene (V) iepriekš paziņoja, ka mainīs slimnīcas valdes sastāvs un līdzšinējo valdes locekļu Modra Dzenīša un Raimonda Briča vietā nāks slimnīcas ārste Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns, Circenes ārštata padomnieks Guntis Bahs.

Saskaņā ar Circenes rīcībā esošo informāciju, KNAB ir sācis pārbaudi par līdzšinējās Stradiņa slimnīcas valdes darbu. Ministre iepriekš uzsvēra, ka slimnīcā ir ļoti neskaidra finanšu plūsma, radīti īstermiņa kredīti 17 miljonu latu apmērā. "Ir nopietnas šaubas par šīm finanšu plūsmām un naudas izlietojumu," viņa atzina.

Savukārt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieki pret valdes nomaiņu asi iebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!