Ģenerālprokuratūra piektdien uzsāka kriminālprocesu par iespējamu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu bezdarbību saistībā ar pagājušajā nedēļā Rīgā, Ķempes ielā notikušo traģisko ugunsgrēku, kura laikā gāja bojā četri cilvēki.
Prokuratūras preses centrā informēja, ka lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu ieņemts, izskatot 13 personu pieteikumus, kas satur informāciju par iespējamu izdarītu noziedzīgu nodarījumu. Pieteikumus prokuratūrā iesniedza traģiskā ugunsgrēka aculiecinieki.

Uzsākto procesu izmeklēšanas veikšanai nodos Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Pirmstiesas izmeklēšanas pārvaldei. Izmeklēšanas uzraudzību uzdots veikt Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai.

Jau ziņots, ka ugunsgrēka laikā četri cilvēki, glābjoties no uguns, izlēca pa logu un gāja bojā. Vēl viens bērns guva ļoti smagus ievainojumus, bet vairāk nekā 30 cilvēki no ēkas tika evakuēti. Glābēji skaidroja, ka cilvēkus varēja izglābt, un visu izšķīra tikai dažas minūtes. Savukārt aculiecinieki uzskata, ka glābēji nav darījuši visu iespējamo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!