Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pirmdien, 13. jūnijā, pa dienu Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Sarkandaugavu, kur sastapts no vecākiem nomaldījies trīs gadus vecu zēns, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Policisti ieradušies norādītajā vietā un sastapuši zvanītāju un trīs gadus veco zēnu. Sarunas laikā policisti noskaidrojuši, ka sieviete, kāpjot ārā no tramvaja, pamanījusi, ka tajā pašā pieturā izkāpj arī zēns bez neviena pieauguša pavadoņa.

Savukārt no zēna policisti noskaidrojuši, ka viņš dzīvojot Tvaika ielā. Precīzu ēkas numuru zēns nav varējis nosaukt, bet teicis, ka mācēšot parādīt, kura ir viņa māja, ja to ieraudzīs.

Policisti zēnu uzņēmuši ekipāžā un devušies Tvaika ielas virzienā. Nonākot pie zēna norādītās mājas, policijai zvanījusi arī pazudušā zēna māte. Mirkli vēlāk policisti noskaidrojuši mātes atrašanās vietu un devušies viņu satikt.

Kārtības sargi bērnu nodevuši mātei, bet vienlaikus no mātes pieņemts paskaidrojums par notikušo un pārrunāti drošības jautājumi. Izrādījies, ka māte savu dēlu bija atstājusi vecākā dēla uzraudzībā, kamēr pati aizgājusi uz veikalu. Taču vecākais dēls nebija pienācīgi pieskatījis mazo brāli. Līdz ar to vecākā brāļa nevērību izmantojis mazais, dodoties pastaigā un izbraucienā ar tramvaju.

Informācija par notikušo nosūtīta arī Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, lai izvērtētu, vai māte saucama pie atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!