Foto: Publicitātes attēli
Trešdienas vakarā Siguldas novada Nurmižos pašvaldības policija aizturēja malu zvejniekus, kuri kādā no Nurmižu rezervāta upītēm bija nodūruši četrus taimiņus, informēja Siguldas novada pašvaldība.

Noķert maluzvejniekus palīdzēja pensionētais dabas aizsardzības inspektors Māris Mitrevics.

Siguldas novada Pašvaldības policijā informācija par malu zvejnieku darbībām saņēma trešdien plkst.17:43. Plkst.18:10 Pašvaldības policija aizturēja auto, kurā speciāli ierīkotā slēpnī atradās četri taimiņi ar dūrienu pazīmēm un divi brekši.

Malu zvejnieki – divi rīdzinieki, tika aizturētas un nogādāti policijas iecirknī. Kopējā iespējamā viņu nodarīto zaudējumu summa ir aptuveni 2000 latu, neskaitot to, ko piespriedīs Valsts Vides dienesta pilnvarotās personas.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par zvejas noteikumu pārkāpšanu, fiziskajām personām var uzlikt naudas sodu no divsimt līdz piecsimt latiem. Tāpat par šādu pārkāpumu var konfiscēt pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tajā skaitā pārkāpuma rezultātā iegūtās zivis, kā arī peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, un atņemt zvejas tiesības uz laiku līdz vienam gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!