Foto: Shutterstock
Kāds ceturtās klases skolnieks Rīgā mēģinājis izdarīt pašnāvību un pastāv aizdomas, ka zēns aizrāvies ar izaicinājumu spēli internetā, kas ved uz pašnāvību, otrdien ziņo Latvijas radio.

Latvijas radio skaidro, ka pēc zēna skolas pārstāvju stāstītā, iespējams, zēns aizrāvies ar kādu izaicinājumu spēli, pašlaik šo gadījumu izmeklē arī Valsts policija.

Vecākiem zēnu izdevies izglābt, taču pašlaik viņš jau nepilnu nedēļu par savu dzīvību cīnās Bērnu klīniskās universitātes Reanimācijas nodaļā.

Zēna veselības stāvoklis ir kritisks, taču iemeslus, kādēļ viņš ārstniecības iestādē nogādāts, slimnīca komentēt Latvijas radio atteicās, paklausot zēna vecāku lūgumam.

Policija portālam "Delfi" noliedz radio sižetā izskanējušo ziņu, ka kāda zēna pašnāvības mēģinājums būtu saistīts ar izaicinājuma spēli un aicina sabiedrību neizplatīt nepatiesu informāciju, necelt paniku, neidentificēt ne bērnu, ne viņa skolu un respektēt šīs ģimenes tiesības uz privātumu.

"Lai nerastos pārpratumi – policijā ir uzsākts viens kriminālprocess par gadījumu, kad mazgadīgs bērns tīši vai netīšām nokļuvis situācijā, kas beidzās ar nogādāšanu slimnīcā," sacīja policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

"Tomēr notikušajam šobrīd nav nekādas saistības ar kādu trešo personu iejaukšanos, izaicinājuma spēlēm vai kaut ko tamlīdzīgu. Diemžēl, gadījumi, kad pusaudži un pat mazgadīgi bērni mēģina izdarīt pašnāvības Latvijā notiek. Tāpat kā notiek pasaulē. Diemžēl tikpat izplatīti ir nelaimes gadījumi, kad bērni spēlējoties vai pavisam nejauši nonāk situācijā, kas varētu tikt pielīdzināta pašnāvībai vai pašnāvības mēģinājumam," sacīja Pildava.

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļās medijos izskanējusi informācija par vairākām dzīvībai un veselībai bīstamām jauniešu spēlēm, ko var iedalīt divās kategorijās – vienā gadījumā spēlētāja galvenais mērķis ir pašapliecināties, otrā – nodarīt sev pāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!