Futbola kluba “Skonto” futbolists Zurabs Mentešašvili tiek vainots, ka pērnā gada augustā Rīga, Skolas ielā, pie naktskluba “Essential”, ar nazi nodarījis miesas bojājumus kādam 21 gadu vecam jaunietim, šodien ziņo laikraksts “Vakara Ziņas”.
Vakar Vidzemes priekšpilsēta tiesa skatīja krimināllietu, kurā apsūdzēts futbolists. Tiesas sēdē apsūdzētais un cietušais jaunietis - Valdis Grava - panākuši mierizlīgumu - Mentešašvili jaunietim samaksājis 500 latus.

Kā ziņo “Vakara Ziņas”, incidents noticis pērnā gada 13.augustā. Grava kopā ar vairākiem draugiem pēc naktskluba apmeklējuma šķērsojis gājēju pāreju, kad pa Elizabetes ielu Brīvības ielas virzienā braukusi automašīna BMW, kuru vadījis Mentešašvili.

Saskaņā ar apsūdzību automašīna jauniešus gandrīz notriekusi. Pēc tam automašīna apstājusies, no tās izkāpis vīrietis un lamādamies uzbrucis vienam no Gravas draugiem. Kad Grava abu vīriešu kautiņu vēlējies pārtraukt, viņam iedurts krūškurvja labajā pusē. No brūces sākušas plūst asinis, bet automašīnas vadītājs iekāpis BMW un aizbraucis. Grava vien pamanījis, ka šoferim rokās ir nazim līdzīgs priekšmets.

“Valdis ar draugiem jau bija pārgājis pāri brauktuvei, kad sākās incidents ar vadītāju. Puiši kā jau puiši, bija ko “lustīgāku” pateikuši, taču šoferis uzreiz sāka kauties,” notikušo komentējis Gravas tēvs.

Pēc incidenta jaunietis nogādāts Rīgas 1.slimnīcā.

Laikraksts informē, ka nākamajā dienā pie Gravas ieradās policisti un viņu nopratināja. Savukārt tās pašas dienas pēcpusdienā pie cietušā ieradies kāds “Juglas policists kopā ar Zurabu” un mēģinājis pierunāt viņu atsaukt savu iesniegumu. Tikai tad Grava uzzinājis, ka uzbrucējs ir “Skonto” futbolists.

Gravam piezvanījis arī kāds Mentešašvili draugs un pieprasījis, lai jaunietis atsauc savu iesniegumu, “citādi būs problēmas ar policistiem”. Arī futbolists piezvanījis Gravam un lūdzis atsaukt iesniegumu. “Viņš piedāvāja kļūt par draugu un solīja vienmēr nodrošināt ar biļetēm uz futbola spēlēm,” stāstīja jaunietis.

Grava iesniegumu gan nav atsaucis. Tomēr sākotnēji saņemts atteikums ierosināt krimināllietu. “Arī prokuratūrā pamatoja, ka nav nozieguma sastāva, ka tas bijis vien savstarpējs naids uz ielas. Taču es turpināju staigāt pa tiesībsargājošajām instancēm, lai tiktu ierosināta krimināllieta,” informēja Gravas tēvs Raimonds.

Tiesā Mentešašvili atzina, ka bijis iesaistīts incidentā, tomēr noliedza, ka lietojis nazi. Viņa advokāts Aldis Razgaila skaidroja, ka Grava, iespējams, pakritis un uzkritis uz kāda asa priekšmeta. Advokāts Mentešašvili raksturoja kā profesionālu futbolistu, kas Latvijā ieradies spēlēt futbolu, nevis tiesāties.

Tiesas starplaikā cietušais un apsūdzētais panākuši mierizlīgumu. Kā tiesas kancelejā noskaidrojis laikraksts, mierizlīguma summa ir 500 lati. Gravas tēvs ar šādu iznākumu ir apmierināts. “Kā man paskaidroja advokāts, tiesa futbolistam tāpat neko vairāk par gadu nosacītas brīvības atņemšanas nepiespriestu,” sacīja cietušā tēvs.

Mentešašvili notikušo nekomentē. Savukārt “Skonto” direktors Andis Dambergs aizstāv savu futbolistu.

“Nenoliedzami, šajā situācijā ir notikusi naudas izspiešana. Tas bija sadzīvisks notikums. Savukārt cietušā jaunieša radinieki, zinot, ka Zurabs ir sabiedrībā zināms futbolists, mēģināja novērtēt, kāda ir situācija, un sāka rīkoties. Nenoliedzu, ka futbolists kā jau dienvidnieks ir temperamentīgs, taču pēc ierosinātās krimināllietas ir skaidrs, ka stāsts par nazi ir izgudrots un safabricēts. Apsūdzētāji ir panākuši, ka Zurabs ir psiholoģiski sagrauts, kas ietekmēs arī viņa profesionālo darbību,” sacīja futbola kluba vadītājs. Pēc viņa teiktā, Mentešašvili uz futbola laukuma ir pierādījis, ka ir disciplinēts un godīgs futbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!