Foto: DELFI
Puteņa dēļ Rīgas reģiona policisti saņēmuši jau vairāk nekā 100 izsaukumus uz ceļu satiksmes negadījumiem, portālam "Delfi" apliecināja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" policija raksta: "Autovadītājiem: brauciet prātīgi, šobrīd jau esam saņēmuši 100 izsaukumus par negadījumiem un tas ir tikai Rīgas reģionā."

Sadovskis pastāstīja, ka divos gadījumos ir cietuši arī cilvēki, bet smagas traumas viņi nav guvuši. Vecmīlgrāvī automašīna notriekusi bērnu, bet Plakanciemā sadūrušies divi auto. Avārijas lielākoties saistītas ar slidenajiem ceļiem un auto saskrienas savā starpā, nobrauc no braucamās daļas, iebrauc kokos vai stabos un žogos.

Vairāki autovadītāji jau ir paspējuši nomainīt vasaras riepas un policija aicina viņus šādos laika apstākļos ar nepiemēroti aprīkotajiem spēkratiem nebrukt. Sadovskis norādīja, ka daudzo avāriju dēļ noslogota ir arī policija, tāpēc aicināja cilvēkus būt pacietīgiem.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka pievakarē braukšanas apstākļi uz valsts ceļiem vietām Vidzemē un Latgalē ir apgrūtināti, Kurzemē, kur dienas pirmajā pusē stipri sniga un putināja, ceļi dienas laikā ir notīrīti un tur braukšana ir apmierinoša.

Valmieras virzienā slidens ir posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Ainažu virzienā braukšana ir apgrūtināta visā maršrutā. Snigšanas dēļ ierobežota arī redzamība. Līdzīga situācija ir Daugavpils virzienā - arī tur braukšana ir apgrūtināta visa maršrutā, vietām brauktuves apledojušas, bet tuvāk Daugavpilij tās ir arī sniegotas. Tāpat apgrūtināta braukšana ir ceļa posmos Jēkabpils - Rēzekne, Rēzekne – Daugavpils, Daugavpils - Pāternieki un Rēzekne – Gulbene.

Arī pa reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir līdzīgi kā pa galvenajiem, proti, Latgalē un valsts centrālajā daļā, kur snigšana ir intensīvāka, brauktuves ir sniegotas un slidenas.

Meteorologi prognozē, ka snigšana turpināsies arī nakts stundās, tāpēc, lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, dienesti aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!