Foto: DELFI Aculiecinieks

Ar atsaucīgu iedzīvotāju palīdzību policijai ir izdevies noskaidrot personu, kura 27. februārī manīta vadot transportlīdzekli "Volkswagen Amarok" ar bamperī iesprūdušu stirnu, portālam "Delfi" ziņoja Valsts policija.

Automašīnas vadītājs policijai paskaidrojis, ka sadursme notikusi Engures pagastā uz autoceļa Sloka-Talsi. Vīrietis braucis Rīgas virzienā un pēkšņi uz ceļa izskrējušas vairākas stirnas. Autovadītājs jutis nelielu sadursmi, taču pēc mirkļa paskatoties atpakaļskata spogulī, redzējis, ka meža zvēri aizskrien. Vīrietis nodomājis, ka nopietna sadursme nav notikusi un visas stirnas palikušas veselas. Tādēļ nepārliecinoties, ka viss ir kārtībā, un neizkāpjot no auto, turpinājis ceļu, skaidro policija.

Tikai Rīgā autovadītājs saņēmis norādes no citiem autovadītājiem un izkāpis no automašīnas, lai noskaidrotu, kas notiek. Tajā brīdī vīrietis konstatējis, ka automašīnas priekšēja bamperī iesprūdusi stirna. Vīrietis vērsies pie apdrošinātājiem, taču policijai par negadījumu nav ziņojis, neskatoties, ka to pieprasa likums. Notriekto dzīvnieku vīrietis aizvedis uz mežu.

Jau ziņots, ka automašīnu ar meža zvēru Pērnavas un Brīvības ielu krustojumā pagājušajā sestdienā ap pulksten 8 bija nofotografējusi kāda aculieciniece. Par notikušo policija sākusi administratīvo lietu.

Valsts policija atgādina, ka par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot likumā noteikto kārtību, auto vadītājiem var piemērot sodu no 70 līdz 700 eiro. Tāpat par šādu likumpārkāpumu var tikt atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem.

Autovadītājs piekritis sadarboties ar policistiem, tāpēc policija izvērtējusi viņa vainu piemērojusi mazāko iespējamo sodu – 70 eiro bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanas.

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri snieguši likumsargiem informāciju saistībā ar notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!