Foto: stock.xchng
Svētdienas vakarā Sunākstes pagastā ar šaujamieroci nežēlīgi sakropļots suns — dzīvniekam sašauts apakšžoklis. Policija noskaidro notikušā apstākļus, ziņo vietējais laikraksts "Staburags".

Dzīvnieka saimnieks savu mīluli — liela auguma suni baltā krāsā — ap pulksten 17 palaidis paskraidīt. Pusstundu vēlāk dzīvnieks atgriezies ar lādiņa sadragātu apakšžokli, vēsta laikraksts, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

Asinis sniegā liecināja, ka dzīvnieks savainots pusotru kilometru attālās mājas pagalmā, tikai 15 metru attālumā no namdurvīm.

Laikraksts norāda -ja suns aizklīst tālāk nekā 200 metru no mājas, uzskatāms par klaiņojošu, un teorētiski šādā situācijā pa viņu var šaut mednieks, kuram tajā apkaimē ir atļauja medīt nelimitētos medījamos dzīvniekus.

Pēc visa spriežot šāviens izdarīts apdzīvotā vietā, jo par tādu uzskatāms arī viensētas pagalms. Bet apdzīvotā vietā no medību ieroča šaut ir aizliegts, vēsta "Staburags".

Aizkraukles policijas iecirkņa priekšnieks Aigars Zīmelis informē, ka par notikušo uzsākta pārbaude un vēl lems vai ierosināt administratīvo lietvedību, vai kriminālprocesu. Suņa saimnieks iesniegumā policijai minējis, ka, neskatoties uz ļoti nopietnajiem savainojumiem, mēģinās dzīvnieku ārstēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!