Foto: DELFI
Valsts policija noskaidrojusi, ka trešdien "Swedbank" filiāli "Zemgale" Vienības gatvē mēģinājis aplaupīt pusaudzis.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka 17 gadu vecais agrāk netiesātais jaunietis ienācis bankā un pieprasījis naudu.

Tajā brīdī, izprotot situāciju, kāds no bankā esošajiem klientiem mēģinājis jaunieti apturēt. Izcēlusies neliela cīņa, un jaunietis izkļuvis uz ielas, kur bankas klientam palīdzējuši divi garāmgājēji.

Operatīvi ieradusies arī tuvākā ceļu policijas ekipāža, kas pusaudzi aizturēja.

Policija sākusi kriminālprocesu un pārbaudīs aizturētā iespējamo saistību ar iepriekš notikušajām banku laupīšanām un to mēģinājumiem. Policija arī lems, kādu drošības līdzekli pusaudzim piemērot.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Āgenskalnā bruņots laupītājs no "Hipotēku bankas" nolaupīja aptuveni 500 latu. Pēc pāris nedēļām šī pati banka tika aplaupīta vēlreiz.

Savukārt martā Imantā trīs vīrieši maskās aplaupīja "SEB bankas" klientu apkalpošanas centru, bet dienu vēlāk Juglā tika aplaupīta "Latvijas Krājbankas" filiāle.

25.martā Rīgā atkal notika uzbrukums "Hipotēku bankas" filiālei, taču laupīšanas mēģinājums neizdevās. Toreiz mēģināts aplaupīt Vidzemes norēķinu grupas filiāli Brīvības ielā 110.

12.aprīlī Juglā un Purvciemā kāds pagaidām nenoskaidrots laupītājs mēģinājis aplaupīt "Latvijas Krājbankas" klientu apkalpošanas centrus.
Savukārt Purvciemā 14.aprīlī pagaidām nenoskaidrotas personas aplaupīja "Swedbank" filiāli.

Ziņots arī, ka nesen aizturēts grupējums, iespējams, saistīts ar kādu no pēdējā laikā notikušajām banku laupīšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!