Foto: Rīgas Pašvaldības policija

3. februārī, neilgi pēc pulksten 20, Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Purvciemā, kur kādā sociālās palīdzības iestādē vīrietis pārkāpis uzturēšanās noteikumus un novārtā atstājis savu trīs gadus veco dēlu, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā sociālās palīdzības iestādes darbinieks policistiem paskaidrojis, ka iekšējās kārtības noteikumi paredz, ka personām, kas saņem sociālo palīdzību, ir aizliegts krīzes centrā ienest alkoholu. Tāpat aizliegts to lietot iestādes telpās vai ierasties iestādē alkohola reibumā.

Iemītnieku apsekošanas laikā darbinieki konstatējuši, ka viens no viņiem atstājis atvasi bez uzraudzības, bet pēc tam krīzes centrā ieradies alkohola reibumā.

Likumsargi devušies uz norādīto istabu, kuras durvis atvēris manāmi iereibis vīrietis. Pārrunās ar policistiem bērna tēvs atzinies, ka izdzēris 2,5 litrus alus.

Savukārt, aplūkojot bērnu, likumsargi konstatējuši, ka viņam asiņo auss. Līdz ar to izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kas pēc ierašanās notikuma vietā nolēmuši puisēnu hospitalizēt.

Bērna tēvam veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 1,65 promiļu reibumā. Pārkāpējam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par vecāku pienākumu nepildīšanu atkārtoti gada laikā. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu 210 eiro līdz 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!