Foto: AP/Scanpix

Šā gada 3.novembrī Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par pavešanu netiklībā, kurā par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo apsūdzēts cietušā bērna tēvs, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētais vīrietis netiklās darbības ar mazgadīgo veicis laika posmā no 2011.gada līdz 2013.gadam, izmantojot to, ka cietušais savas mazgadības dēļ nesaprot seksuālu darbību nozīmi.

Apsūdzētā veiktās darbības, lai apmierinātu savu dzimumtieksmi ir apdraudējušas cietušā bērna turpmāku normālu garīgo attīstību.

Ar savu rīcību apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 162. panta otrajā daļā.

Līdz ar grozījumiem, kas stājās spēkā šā gada vasarā, šis pants par 16 gadu vecumu nesasniegušas vai bezpalīdzības stāvoklī esošas personas pavešanu netiklībā, tas ir, par tādas seksuāla rakstura darbības izdarīšanu bez fiziskas saskares ar cietušā ķermeni nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi vai izraisīt dzimuminstinktu cietušajā, ja to izdarījusi pilngadīga persona vai ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, ja nodarītais izraisījis smagas sekas, paredz piemērot cietumsodu līdz septiņiem gadiem.

Iepriekš likumā par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo kā sods bija paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Valmieras rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!