Foto: DELFI
Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdienas vakarā nolēma apcietināt aizdomās par kukuļa piedāvāšanu turēto, no Jūrmalas mēra amata atbrīvoto Raimondu Munkevicu ("Jūrmala – mūsu mājas").

Foto galerija

Pats Munkevics, atstājot tiesu KNAB darbinieku pavadībā, žurnālistiem nekādus komentārus nesniedza. Savukārt viņa advokāts Aivo Leimanis žurnālistiem norādīja, ka tiesa nolasīja tikai nolēmumu, bet ar motīvu daļu būs iespējams iepazīties tikai piektdien.

Munkevics neatzīst nevienu viņam inkriminēto noziegumu. "Ne ticies, ne lūdzis, ne devis," tā Munkevica vārdus atstāstīja advokāts.

Viņš nezināja teikt, vai Munkevicam arestēta manta. Viņš nebija informēts arī par to, ka pie nu jau bijušā mēra būtu izņemta kāda nauda. Pēc advokāta teiktā, nedz Munkevica dzīves vietā, nedz mājās un mašīnā, kur kratīšanas veiktas, nekas būtisks izņemts nav.

Iemeslus, kāpēc, pēc Munkevica domām, nepamatotā aizturēšana notikusi, advokāts minēt nevēlējās. Tiesas lemto pārsūdzēt varēs pēc diviem mēnešiem, un advokāts pārliecināts, ka viņi to darīs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien aizturēts Munkevics, kuru tur aizdomās par kukuļa došanu, lai saglabātu mēra krēslu. KNAB otrdien vakara kratīja mēra darba vietu un mājvietu. Aizturēts arī "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, kuru tiesa ceturtdien apcietināja.

Domniece Iveta Blaua trešdien atzina, ka ir saņēmusi kukuļa piedāvājumu no Munkevica un paziņojusi par to KNAB.

Munkevics piedāvājis 5000 latu kukuli par viņam labvēlīgu balsojumu ceturtdien paredzētājā domes sēdē.

Ceturtdien Jūrrmalas domnieki ar pārliecinošu balsu vairākumu gāza no amata šonedēļ aizdomās par kukuļošanu aizturēto pilsētas mēru. Opozīcija prasīja Munkevica demisiju. Iesniegumu par Munkevica atbrīvošanu no amata parakstījuši deviņi domes deputāti no piecpadsmit, sākotnēji prasot to izskatīt kārtējā domes sēdē. Taču Munkevics nolēma šo jautājumu pārcelt uz nedēļu – uz sēdi 20.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!