Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piektdien piemērojusi apcietinājumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas (FP) izmeklētājam un Iekšējās drošības daļas darbiniekam Ivo Vitem.
Vite no tiesas zāles tika izvests, saslēgts roku dzelžos.

Patlaban tiesa skata jautājumu par FP izmeklētājam Alvim Pīlāgam piemērojamo drošības līdzekli. Viņa sieva Evija, kura arī ieradusies uz tiesu, sacīja, ka vīrs kļuvis par "starpresoru cīņas" upuri.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis divus FP darbiniekus.

VID norādīja, ka Finanšu policija ne apstiprina, ne noliedz tās amatpersonu iespējamo aizturēšanu.

KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe apstiprināja, ka ceturtdien vēlu vakarā KNAB aizturējis divus FP darbiniekus, kas strādājuši šīs policijas Iekšējās drošības daļā.

Amatpersonas aizturētas par koruptīviem noziegumiem, kas saistīti ar viņu pienākumu pildīšanu.

14.novembrī abas aizturētās amatpersonas ir atzītas par aizdomās turētām koruptīvu noziegumu izdarīšanā, informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Plašāku informāciju Strīķe solīja sniegt pēc valsts svētkiem.

Laikraksta "Diena" interneta versija "diena.lv" ziņo, ka aizturēšanas laikā viens no policistiem mēģināja bēgt, sasitot savu automašīnu. Kukulī saņemti 6800 latu, liecina portāla rīcībā esošā neoficiālā informācija, iespējams, par to, lai varētu legalizēt noziedzīgi iegūtus līdzekļus vairāk nekā 100 000 latu apmērā. Pie finanšu policistiem atrasta daļa naudas, liecina neoficiāla informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!