Foto: Shutterstock

Pērn Talsos tika sākta ābeļziedu stara veidošana Saules ielā, un arī šogad turpinās darbi pie tā izveides. Talsu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus pieteikties individuālai dekoratīvo ābeļu stādīšanai, vēsta informācija Talsu novada mājaslapā.

Paredzēts, ka Lielās talkas dienā, kas ir 24. aprīlī, esošie stādījumi tiks papildināti ar jauniem. Stādīšana notiks no pulksten 9 līdz pulksten 18, un kopumā talkas dienā plānots iestādīt 38 dekoratīvo ābeļu stādus, liecina informācija Talsu novada mājaslapā. Stādīšana notiks profesionālo speciālistu vadībā, to uzraudzīs uzņēmums SIA "Janvāri".

Ābeļu stādīšana, kā uzsver pašvaldība, notiks, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus. Tieši tāpēc visi interesenti aicināti ābeļu stādīšanai pieteikties individuāli. Ikviens, kas vēlas būt daļa no ābeļziedu stara, aicināts pieteikties, zvanot pa tālruni 26663732 (Inita) vai rakstot e-pastā info@talsi.lv, norādot savu vārdu un uzvārdu, kontaktinformāciju un mājsaimniecības locekļu skaitu, kas vēlas piedalīties.

Kā teikts mājaslapā, pieteikšanās paredzēta rindas kārtībā, turklāt ābelītes varēs stādīt gan individuāli, gan ar ģimenēm. Lūk, kas jāņem vērā kociņu stādītājiem:

  • viena kociņa iestādīšanai maksimāli atvēlētais laiks ir 30 minūtes;
  • vienā stādīšanas laikā piedalās divas mājsaimniecības, nodrošinot nepieciešamo distanci;
  • talkas dalībniekam jāierodas precīzi noteiktajā laikā, lai neveidotos neatļauta pulcēšanās, kā arī bez Covid-19 raksturīgiem saslimšanas simptomiem;
  • dalībnieka pienākums ir atteikties no koka stādīšanas, ja ir saslimšanas simptomi, par savu neierašanos ir jāinformē;
  • talkas laikā tiek pareizi lietotas sejas maskas un tiek ievērota distance;
  • dalībnieku pienākums ir stingri ievērot kārtību, kādā tiek organizēta koku stādīšana;
  • pēc koku stādīšanas nevajadzētu uzkavēties stādīšanas teritorijā vai ap to.

Talsu novada pašvaldības pārstāvji atgādina, ka tematiskais plānojums "Talsu pakalnu loka dzīvināšanas plāns 2019. – 2025. gadam" paredz pilsētā attīstīt astoņu Talsu saulītes staru loku. Viens no tiem, kas atrodas Saules un Stendes ielā, ieguvis Talsu himnā apdziedāto ābeļziedu stara godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!