Foto: Twitter

Bauskas rajona prokuratūras prokurors 17. novembrī tiesai nodevis krimināllietu, kurā BMW markas automašīnas šoferis apsūdzēts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, avārijas izraisīšanu un vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu sava auto pasažieriem.

Vīrietim celta apsūdzība par to, ka viņš pērn, 2. novembrī, vadot automašīnu ar pieciem pasažieriem, apdzīvotā vietā pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu un brauca ar ātrumu aptuveni 80 kilometri stundā, tādējādi liedzot sev iespēju izbraukt apļveida krustojumu Bauskā.

Apsūdzētais autovadītājs pirms minētā apļveida krustojuma nesamazināja automašīnas kustības ātrumu. Spēkrats pārvietojās taisni pāri krustojumam, aiz apļveida krustojuma nobrauca no brauktuves, šķērsoja ietvi un ietriecās kādas bankas sienā.
Avārijā diviem automašīnas pasažieriem tika nodarīti vidēja smaguma miesas bojājumi.

Apsūdzētais šoferis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 260. panta 1. daļas, kas kā sodu par šo nodarījumu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Bauskas rajona tiesai.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka 2014. gada 2. novembrī Bauskā, Kalna ielā 7 notika avārija, kurā BMW automašīna ietriecās "SEB bankas" filiālē.

Toreiz policija informēja, ka "BMW 735" vadītājs nebija ticis galā ar automašīnas vadāmību, nobraucis no ceļa braucamās daļas un ietriecies ēkas sienā, to bojājot. Negadījumā cieta kopumā četri pasažieri - 1987. gadā dzimis vīrietis un trīs jaunietes 13 līdz 14 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!