Foto: F64

Jelgavas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par Jelgavas pilsētā notikušajām zādzībām no neaizslēgtiem dzīvokļiem apsūdzētas trīs nepilngadīgas personas, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie ieejot kāpņu telpā, sadalīja lomas, lai varētu izdarīt iepriekš plānotas zādzības.

Viens no apsūdzētajiem palika stāvēt kāpņu telpā, lai novērotu un ziņotu par citu personu parādīšanos, savukārt divi no apsūdzētajiem, pieejot pie dzīvokļu durvīm, raustīja aiz roktura un izmantojot to, ka dzīvokļa durvis nav aizslēgtas, iekļuva dzīvoklī un nozaga tuvumā esošās mantas, piemēram, somas, makus, mobilos telefonus un datorus.

Kopumā apsūdzētie apzaga 10 dzīvokļus Jelgavas pilsētā un cietušajiem nodarīja mantisko zaudējumu kopumā vairāk nekā 2995 eiro apmērā.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas, kas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī  naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Diviem apsūdzētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet vienam - nodošana policijas uzraudzībā.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!