Foto: LETA
24. martā Rīgas sabiedriskajā transportā, kas braucis no Ķengaraga un centru, aplaupīts 16 gadus vecs jaunietis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Notikumi risinājušies 15. trolejbusā ap pulksten 21. Kāds vīrietis, piedraudot ar nazi, atņēmis jaunietim mobilo telefonu. Šajā vakara stundā trolejbuss bijis praktiski tukšs un vienīgie tā pasažieri bijuši cietušais jaunietis un 1994. gadā dzimušais ļaundaris.

Pēc nozieguma laupītājs Mazā Kalna ielas pieturā izskrējis no trolejbusa, savukārt cietušais palicis trolejbusā un turpinājis ceļu mājup. Par notikušo cietušais paziņojis savai mātei, kura nākošajā dienā vērsusies Rīgas Latgales iecirkņa policijā.

Policistiem izdevies atrast un aizturēt ļaundari, taču nolaupītais telefons pagaidām nav atgūts.

Aizturētais vīrietis jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par dažādām zādzībām un narkotiku lietošanu. Saistībā ar trolejbusā izdarīto noziegumu pret viņu sākts kriminālprocess par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizdomās turētais patlaban atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!