Foto: AFI
Aizvadītajā diennaktī Rīgā ugunsgrēkos gājuši bojā divi, bet cietuši četri cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Trešdien plkst.19.57 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Airu ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamajā mājā degšana norisinājās ēkas pirmā stāva dzīvoklī.

Dzēšanas darbu laikā mājā ugunsdzēsēji glābēji atrada bojā gājušu 60 gadus vecu vīrieti, bet izglāba 61 gadu vecu vīrieti, 30 gadus vecu sievieti un trīs gadus vecu bērnu.

Ugunsgrēkā dega sadzīves mantas 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās 21 ugunsdzēsējs glābējs un ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.11.

Ceturtdienas rītā plkst.4.24 VUGD saņēma informāciju, ka Tēraudlietuves ielā Rīgā deg divstāvu dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā gāja bojā viens 50 gadus vecs vīrietis, savukārt viens 50 gadus vecs vīrietis tika hospitalizēts. Ugunsgrēkā dega sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā un to likvidēja plkst. 6.21.

Plkst. 4.44 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu par to, ka Kurzemes prospektā Rīgā aizdedzies angārs. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg metāla angārs 300 kvadrātmetru platībā un tam blakus arī atkritumu kaudze 100 kvadrātmetru platībā. Uguns bija izplatījusies pa visu angāru, kurā atradās septiņas automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēja plkst. 7.54.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji veica 13 glābšanas darbus. Trešdien plkst. 8.12 tika saņemts izsaukums uz Salacgrīvas novadu, kur bija avarējusi smagā automašīna. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka smagā automašīna atradās uz sāna grāvī un no tās bākas izplūda degviela.

Ugunsdzēsēji glābēji izveidoja grāvī aizsargvaļņus, lai ierobežotu degvielas noplūdi un sakopa ceļa braucamo daļu. Savukārt Vecumnieku novadā divu automašīnu sadursmes rezultātā, vienā no automašīnām bija iespiesti divi cilvēki, kurus ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja ar hidraulisko instrumentu palīdzību.

Laika posmā no šī gada 1.aprīļa plkst. 6.30 līdz 2.aprīļa plkst. 6.30, VUGD saņēma 33 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēkiem un 13 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!