Drošības policija (DP) universālveikala "Centrs" spridzināšanas lietā pabeigusi pirmo izmeklēšanas posmu, ar kura rezultātiem sabiedrība, iespējams, tiks iepazīstināta jau jaunnedēļ, informēja DP priekšnieks Jānis Reiniks.
Nākamnedēļ sabiedrību varētu iepazīstināt arī ar pieaicināto ārzemju speciālistu sniegto palīdzību un tās noderību.

Pēc Reinika vārdiem, spridzināšanas lietā sākts jauns izmeklēšanas posms, kurā tiks pieaicināti jauni speciālisti, meklēti jauni liecinieki, kā arī pārbaudīta saistība ar pēdējā laikā notikušajiem sprādzieniem un atrastajām sprāgstvielām.

Reiniks pastāstīja, ka DP sprādziena ekonomisko versiju vēl pilnībā nav pārbaudījusi. Pagaidām nav atrasta saistība ar pēdējā laikā notikušajiem sprādzieniem vai atrastajām sprāgstvielām, taču operatīvā informācija tiek pārbaudīta joprojām.

Viņš piebilda, ka "Centra" sprādziens esot ļoti netipisks noziegums Latvijai, jo šāda veida objekti līdz šim nebija spridzināti. Reiniks attiecās komentēt jautājumu, vai šis noziegums ir saistīts ar Krieviju vai ārzemēm vispār.

DP priekšnieks uzsvēra, ka pēdējā laikā DP izveidojusies ļoti laba sadarbība ar "Centra" vadību. Nesen Reiniks publiski izteicās, ka veikala vadība slēpj kaut ko, kas, iespējams, ļautu spriest par nozieguma motīviem.

Jau vairākkārt ziņots, ka 17.augustā universālveikalā "Centrs" nogranda divi sprādzieni, kuros cieta 35 cilvēki, no tiem trīs guva smagus savainojumus. Vairāk nekā desmit cilvēku pēc sprādziena ievietoja Rīgas slimnīcās, bet trīs smagākās traumas guvušos, tostarp arī "Rimi Baltija" ģenerāldirektoru Knutu Kviskviku, vēlāk pārvietoja uz Norvēģijas un Zviedrijas klīnikām. Viena no cietušajām Stokholmā mira.

Policija pēc notikušā izvirzīja četras sprādziena versijas, no kurām visticamākās bija biznesa nesaskaņas un terorisms, kas veikts iedzīvotāju iebiedēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!