Foto: LETA
Valsts policijas darbinieki reidos trešdien visā Latvijā pārbaudījuši 10499 autovadītājus, no kuriem astoņi šoferi pieķerti alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja astoņus transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu.

0,5 – 1 promiles konstatētas trīs transporta līdzekļa vadītājiem, bet 1,5 un vairāk promiles bijušas pieciem spēkratu vadītājiem.

Savukārt līdz 0,5 promilēm konstatēts 28 šoferiem.

Lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem, attieksmi pret savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pret satiksmes drošību kopumā, uzsver Lūkina.

Vēstīts, ka 22. jūnijā, uz Latvijas ceļiem pieķerti 199 transportlīdzekļu vadītāji, kas pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu.

Visvairāk pārgalvīgo braucēju, tāpat kā iepriekšējā diennaktī, noķerts Rīgas apkārtnē - 79. Vēl 31 ātruma pārkāpējs noķerts Zemgalē, 53 - Vidzemē, 13 - Kurzemē, bet 23 - Latgalē.

Kopumā valstī reģistrēti 97 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 19 cilvēki, bet viens gājis bojā.

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes jomā noformēti 667 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Jau ziņots, ka, lai atturētu personas no likumpārkāpumiem un nepieļautu ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaita palielināšanos, Līgo svētku laikā no 22. jūnija līdz 27. jūnijam policijas darbinieki veiks pastiprinātu ceļu satiksmes drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzību.

Minētajā laika posmā tiks rīkoti reidi (masveida pārbaudes), ar mērķi atklāt transportlīdzekļa vadītājus, kuri vada transportlīdzekli, būdami alkohola un apreibinošu vielu ietekmē, portālam "Delfi" norādīja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Viņa informēja, ka tiks kontrolēts atļautais braukšanas ātrums, kontrolēti mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieki - gājēji, velosipēdisti un mopēdu vadītāji, kā arī tiks kontrolēti motociklu vadītāji, papildus tam tiks skaidroti riski, kas rodas Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tāpat tiks veikta sabiedriskās kārtības un satiksmes drošības uzraudzība svētku pasākumu norises vietās.

Policija atgādina neaizrauties ar pārmērīgu alkohola lietošanu, ja redzat, ka kāds no draugiem ir alkohola reibumā un vēlas vadīt transportlīdzekli, atturiet viņu no šīm darbībām. Savukārt vecākiem ir jāpieskata savus bērnus, lai nepieļautu dažāda veida traumas, uzsver Sietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!