Foto: F64

Februāra beigās Vecmīlgrāvī Valsts policijas veiktajā ķīlnieka atbrīvošanas operācijā atbrīvotais vīrietis bijis personīgi pazīstams ar uzbrucējiem, ceturtdien vēsta raidījums "TV3 ziņas".

Kad policija ieradusies notikuma vietā, ķīlnieks dzīvoklī Skuju ielā bijis viens pats, taču trīs noziedzniekus policija aizturējusi jau nākamajā dienā.

"Mēs no sākuma pārliecinājāmies, ka ķīlniekam nedraud nekas, un tālāk jau veicām šo te atbrīvošanu, kas arī diezgan specifiski notika. Tātad mēs, nu, izmeklēšanas interesēs, mēs neiekļuvām pa durvīm, bet pa logu attiecīgajā dzīvoklī," raidījumam norādīja Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Divi no uzbrucējiem ir profesionāli sportisti, taču neviens no viņiem neesot iepriekš tiesāts, norāda raidījums.

Savukārt komentējot upura personību, Lazdiņš norādījis: "Nu varēt teikt, ka viņš bija uzņēmējs."

Jau vēstīts, ka februāra beigās Vecmīlgrāvī Valsts policija vērienīgā ķīlnieka atbrīvošanas operācijā no gūsta dzīvoklī atbrīvojusi jaunu vīrieti, kuru noziedznieku grupa bija sagrābusi nolūkā izspiest 30 000 eiro, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Ķīlnieks vairākas dienas ticis turēts dzīvoklī un regulāri fiziski iespaidots, liecina policijas sniegtā informācija.

Ķīlnieka atbrīvošanas operācija sākta naktī uz 19.februāri.

Notikuma vietā policisti aizturējuši 1983.gadā, 1992.gadā un 1993.gadā dzimušus vīriešus. Turpmākā izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka grupējumā bijis iesaistīts vēl ceturtais vīrietis, kurš patlaban izsludināts meklēšanā.

Līdz ar to policija aicina atsaukties ikvienu, kuram ir zināma attēlā redzamā Jevgēnija Rozes atrašanās vieta. Iedzīvotāji aicināti zvanīt 67829364, 67075055 vai 110.

Foto: Valsts policija

Pret vīriešiem sākts kriminālprocess par pretlikumīgu brīvības atņemšanu personu grupā, ja tā bijusi saistīta ar vardarbību, kā arī par izspiešanu organizētā grupā. Diviem no aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!