Foto: VID

Valsts ieņēmuma dienests (VID) kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā uzgājis gandrīz 70 tonnas nezināmas izcelsmes degvielas. Par to ierosināts kriminālprocess, portālu "Delfi" informē VID.

Pārbaudes laikā 23.jūlijā kāda uzņēmuma angārā Tīrumu ielā atklātas liela izmēra tilpnes un Lietuvā reģistrēts kravas vilcējs ar autocisternu, kurā atradās šķidrums ar dīzeļgdegvielai raksturīgo smaržu. Tilpnes un autocisterna bija savienoti ar degvielas pārsūknēšanai piemērotu sūkni un šļūteni.

Ne angārā esošā persona, ne arī transportlīdzekļa vadītājs, Lietuvas pilsonis, VID darbiniekiem nevarēja uzrādīt uzietā šķidruma piederību, ne arī tā iegādes dokumentus, liekot secināt, ka iespējams, naftas produkti angārā uzglabāti nelikumīgi.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā. 24.jūlijā pieņemts arī lēmums par angārā uzietās automašīnas, degvielas tilpņu, 68.8 tonnu degvielas un tās uzglabāšanas un pārsūknēšanas aprīkojuma nodošanu glabāšanā Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Kriminālprocesa materiāli turpmākai izmeklēšanai nosūtīti Valsts policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!