Valsts policija (VP) interneta vietnē "Youtube" publiskojusi iespaidīgu video, kurā redzama spraiga pakaļdzīšanās, kas noslēdzas ar bēgošā auto "ielidošanu" grāvī un likumpārkāpēja notveršanu.

21. septembrī VP Jūrmalas iecirkņa darbinieki pēc pakaļdzīšanās notvēruši meklēšanā esošu vīrieti, kurš tajā dienā veicis virkni pārkāpumu: nozadzis automašīnu, divās degvielas uzpildes stacijās nozadzis degvielu, braucis alkohola reibumā bez tiesībām, slēpis savu identitāti, kā arī bēdzis no policijas.

Šā gada 21. septembrī VP Jūrmalas iecirkņa darbinieki saņēma informāciju no divām degvielas uzpildes stacijām, kas ziņoja par kādu apvidus auto, kura īpašnieks aizbraucis, nesamaksājot par degvielu un autogāzi. Brīdī vēlāk izrādījās, ka automašīna izsludināta meklēšanā, jo tajā pašā dienā tā tikusi nozagta, informēja VP.

Policisti uzsāka meklēt automašīnu un tās vadītāju, kad saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš uz Ventspils šosejas to pašu automašīnu redzējis iebraucam grāvī. Aculiecinieks vēstīja, ka auto vadītājs pats ticis ārā no grāvja un aizbraucis no notikuma vietas, turklāt aculiecinieks pauda aizdomas, ka vadītājs varētu būt reibumā.

Ierodoties negadījuma vietā, policisti aptuveni simt metru attālumā šosejas malā krūmos pamanīja meklēto auto. Tā vadītājs, saprotot, ka ir pamanīts, sāka bēgt pa Ventspils šoseju Tukuma virzienā.

Policisti sāka sekot vadītājam un mēģināja to apturēt, kā arī aicināja apstāties labprātīgi, taču bēgošā automašīna tikai palielināja ātrumu un brīžiem bēga pat ar 170 kilometru stundā lielu ātrumu. Pēc vairāku minūšu vajāšanas bēgošais autovadītājs nobrauca no ceļa un iebrauca kokā, jo uz slapja asfalta mēģināja veikt pagrieziena manevru ar aptuveni 90 kilometru stundā lielu ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!