Videonovērošanas kameras 26. maija rītā Mārstaļu ielā, Vecrīgā nofilmēja kādu vīrieti, kurš vairāku cilvēku klātbūtnē novilcis bikses un apkārtējiem izrādījis savu mantību. Ierodoties notikuma vietā, kārtībsargi noskaidroja, ka plikadīda ir 2,3 promiļu reibumā esošs spāņu tūrists, informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Video redzams, ka pēc puskailā vīrieša iepliķēšanas, apkārtējie palīdzējuši bezrūpīgajam tūristam apģērbties. Ierodoties RPP darbiniekiem, vīrietis kategoriski noliedza, ka būtu atkailinājies. Taču atzinās pēc tam, kad policisti norādīja uz video kameru.

Spāņu tūrists tika aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur viņam par sīko huligānismu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Tāpat viņa izelpā konstatēts 2,31 promiles alkohola reibums. Tūristam piemērots 250 eiro liels naudas sods.

RPP informē, ka visbiežāk iereibušie tūristi policistiem stāsta, ka izģērbušies, jo zaudējuši derībās. Tāpat kārtībsargi brīdina, ka tuvojoties siltajam laikam, aizvien biežāk Rīgas ielās tiek pamanīti cilvēki, kuri atkailinās asu emociju iegūšanas nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!