Foto: stock.xchng
Ludzas rajona prokuratūras prokurors tiesai saīsinātā procesa kārtībā nodevis krimināllietu pret kādu vīrieti par viltotas autovadītāja apliecības izmantošanu un kukuļdošanu, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Vīrietis apsūdzēts par to, ka, izceļojot no Latvijas uz Krieviju, viņš robežkontroles laikā robežsardzes amatpersonai uzrādīja viltotu Krievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, kas neatbilst noteiktai formai un nav izgatavota uzņēmumā, kas nodarbojas ar Krievijas transportlīdzekļa vadītāju apliecību izgatavošanu.

Uzzinot, ka tiks saukts pie atbildības par viltotās vadītāja apliecības izmantošanu, apsūdzētais piedāvāja diviem robežkontroles inspektoriem naudu, taču saņēma atteikumu.

Atrodoties robežkontroles punkta apskates telpā, apsūdzētais nodeva robežkontroles inspektoram kukuli 3500 Krievijas rubļu (73,34 eiro) apmērā un tika aizturēts.

Lieta nodota izskatīšanai Ludzas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!