Foto: PantherMedia/Scanpix
Vīrieti, kurš apsūdzēts par bezpajumtnieka nosišanu Jelgavā 2015. gada rudenī, tiesa sodījusi ar četru gadu nosacītu cietumsodu, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Jelgavas tiesa ceturtdien, 10. martā, pasludinājusi saīsināto spriedumu krimināllietā par bezpajumtnieka nosišanu. Apsūdzētā persona sodīta ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem un bez mantas konfiskācijas.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina informēja, ka prokurors lūdzis sodīt ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, tāpēc apsūdzības uzturētājs plāno iesniegt apelācijas protestu daļā par apsūdzētajai personai noteikto sodu.

Iepriekš jau ziņots, ka pērn 23. novembrī Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par smaga miesas bojājuma nodarīšanu bezpajumtniekam, kurš pēcāk nomiris. Personai celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas – par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

2015. gada jūlija beigās apsūdzētais alkohola reibumā kādā dzīvojamās mājās kāpņu telpā Jelgavā aiz dusmām piekāva bezpajumtnieku. Bezpajumtnieks saņēma vairākus sitienus pa ķermeni un no gūtajiem miesas bojājumiem iestājās viņa nāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!