Foto: Shutterstock

Otrdien, 28. jūnijā, Valsts policija aizturējusi kādu velosipēda zagli, kurš savu guvumu centies pārdot no nozieguma vietas netālu esošajā veikalā.

28. jūnijā pēc pulksten 16 kāda sieviete rosījusies pa savu dzīvokli Rīgā, Brīvības gatvē. Sieviete izdzirdējusi troksni, kas nācis no mājas bēniņiem, kur glabājies viņas velosipēds. Tomēr viņa nnav pievērsusi tam uzmanību, turpinot iesāktos darbus.

Vēlāk noskaidrots, ka mājas bēniņos uzkāpis svešs vīrietis. Blakus telpā viņš pamanījis velosipēdu un nolēmis to nozagt.

Garnadzis uzlauzis piekaramo atslēgu un nozadzis divriteni. Pēc tam viņš devies uz velosipēdu veikalu, kas atrodas šajā pašā mājā, un mēģinājis zagto mantu pārdot.

Veikala darbiniekam velosipēds licies jau agrāk redzēts un viņš atminējies, ka tieši tāds pieder ģimenei, kas dzīvo šajā pašā mājā. Viņam radušās aizdomas par zādzību.

Vērīgais darbinieks par notikušo paziņojis policijai un kopā ar draugu aizturējis iespējamo zagli līdz notikuma vietā ieradās Rīgas Teikas iecirkņa patruļpolicisti.

Policistiem ierodoties, apstiprinājies zādzības fakts. Aizdomās turamais 1965. gadā dzimušais vīrietis pastāstījis, ka esot iegājis mājā, lai nokārtotu dabiskās vajadzības, taču blakus telpā pamanījis krāsainu velosipēdu un nolēmis to nozagt.

Aizturētais jau iepriekš 32 reizes nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un vien šā gada pavasarī atbrīvots no ieslodzījuma vietas, informē policija.

Saistībā ar 28. jūnijā izdarīto noziegumu sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat vīrietim Krimināllikumā noteiktajā kārtībā būs jāatbild par mantas bojāšanu, jo viņš sabojājis durvju slēdzeni.

Policija pateicas veikala darbiniekam, kurš ātri novērtējis situāciju un rīkojies, lai garnadzi ātrāk aizturētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!