Naktī uz piektdienu Rīgā, 12 stāvu namā M.Ķempes ielā 11, notikušajā ugunsgrēkā bojā gājušie vecāki un divi bērni būtu varējuši izglābties, uzskata Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Ugunsgrēks M.Ķempes ielā

Dienesta priekšnieks Ainars Pencis piektdien žurnālistiem pauda viedokli, ka cilvēki gāja bojā neveiksmīgas apstākļu sakritības dēļ. Viņš stāstīja, ka astotā stāva dzīvoklī bija aizbūvēta lodžijā paredzētā lūka, pa kuru dzīvokļa iemītnieki būtu varējuši evakuēties. Miteklim bija dubultās dzelzs durvis, līdz ar to glābējiem bija nepieciešamas 20 minūtes, lai tajā iekļūtu.

Pēc VUGD informācijas, sākotnēji pa logu izlēkusi māte ar bērnu, pēc tam tēvs, savukārt vīrieša piemēram sekojuši divi bērni. Ugunsdzēsēji dzēsuši ugunsgrēku no citas puses, bet tikai vēlāk pamanījuši, ka bērni grasās lēkt ārā pa logu.

VUGD uzskata, ka cilvēkiem nevar neko pārmest, jo notikuma vietā valdījusi panika un liesmas izplatījušās pārāk strauji.

Pencis skaidroja, ka glābšanas dienests pārvietojis pacēlāju tuvāk bērniem, taču viņi, iespējams, panikas dēļ nav to sagaidījuši. Bērni izlēkuši, kad glābšanas grozs bijis tikai pāris soļu attālumā.

VUGD priekšnieks norādīja, ka pacēlāju pārvietot traucējušas mašīnas, kuras bija pie mājas un kuras nācies novietot citā vietā. Tas prasījis papildus laiku, kas šajā gadījumā bijis liktenīgs.

VUGD informācija liecina, ka ugunsgrēkā izdzīvojušā zēna stāvoklis ir smags, bet stabils. Viņam konstatēti lūzumi un iekšējo orgānu plīsumi.

Ugunsgrēka iemesli pagaidām nav noskaidroti. Visticamāk, tas izcēlies dzīvokļa koridorā, tā nosprostojot iespēju izmantot dzīvokļa ārdurvis.

Naktī uz piektdienu Rīgā, 12 stāvu namā M.Ķempes ielā 11, izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja četri cilvēki, vēl viens bērns guva ļoti smagus ievainojumus, bet vairāki desmiti cilvēku no ēkas tika evakuēti.

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību birojā informēja, ka 1972.gadā dzimušais vīrietis, 1973.gadā dzimusī sieviete un 1995.gadā dzimušais zēns izlēca pa astotā stāva logu un no gūtajām traumām notikuma vietā mira.

Slimnīcā nogādāti 1994.gadā dzimis zēns un 1999.gadā dzimusi meitenīte, kura ar politraumu slimnīcā mira. Vienīgi vīrietis nebija ģimenes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!