Foto: Valsts policija
Policijai izdevies aizturēt divus vīriešus, kurus tur aizdomās par trīs latviešu vecmeistaru gleznu zādzību no Piebalgas novada mākslas darbu krātuves "Gaujas Krasti" Zosēnu pagastā. Noskaidrojies, ka divas gleznas aptuveni 6000 latu vērtībā zagļi ieķīlājuši lombardā par 50 latiem, bet trešo izmetuši nezināmā vietā Imantā.

Valsts policija informē, ka 12.janvārī no krātuves nozagtas trīs gleznas - Voldemāra Tones "Anna", Jāņa Cielava "Pilsētas nomale" un Jēkaba Strazdiņa "Melngalvju nams". Zādzības laikā tika sabojāti vēl vairāki mākslas darbi, kas tagad nodoti restaurācijai.

Cēsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas inspektore Inga Jansone informē, ka aizdomās par zādzību aizturēti 1988. un 1987.gadā dzimuši vīrieši.

Policija arī atradusi divas nozagtās gleznas – aptuveni 6000 latu vērtos Tones un Cielava darbus jaunie vīrieši bija ieķīlājuši kādā lombardā Rīgā par 50 latiem. Savukārt Strazdiņa darbu "Melngalvju nams" zagļi, lai neradītu aizdomas un nepiesaistītu apkārtējo uzmanību, izmetuši Imantas daudzdzīvokļu namu rajonā.

Policija turpina meklēt šo 104,5 x 75,5 centimetrus lielo mākslas darbu, kas izpildīts uz kartona ar guašu. Personas, kurām ir informācija par pazudušo gleznu, policija lūdz zvanīt pa tālruni 22001528 vai vērsties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

Policija ierosinājusi kriminālprocesu par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Izmeklēšana lietā turpinās un tiek pārbaudīta vēl vairāku personu saistība ar šo noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!