Foto: Valsts policija
Valsts policijas darbinieki Zemgalē atsavinājuši iespaidīgā daudzumā nelegālās akcizētās preces, sākot vairākus kriminālprocesus un administratīvās lietas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Jūnijā policija rīkojusi vairākus reidus nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā.

Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki reidā Jēkabpils tirgū pie 1975. gadā dzimuša vīrieša atsavinājuši 2000 cigaretes "Premjier" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Atkārtotā reidā tirgū pie 1968. gadā dzimuša vīrieša atsavinātas 20 400 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām, kā arī 42 litri nelegālā alkohola. Par to sākti kriminālprocesi.

Savukārt turpat, Jelgavas tirgū, Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Jelgavas iecirkņa darbiniekiem atsavinājuši 4600 nelegālās cigaretes ar Baltkrievijas un Ukrainas akcīzes markām. Vēlāk, atkārtotā reidā, policijas darbinieki atsavinājuši papildus 840 cigarešu. Par abiem gadījumiem sāktas administratīvās lietvedības.

Policija informē, ka nelegālās akcizētās preces atsavinātas arī Jelgavas novadā, Auces novadā Bauskas novadā un Bauskā. Saistībā ar sāktajiem kriminālprocesiem veiktas vairākas sankcionētas kratīšanas.

Zemgales policisti saistībā ar nelegālo cigarešu pārvadāšanu Elejā apturējuši automašīnu, kuras apskatē likumsargi konstatējuši, ka autovadītājs nelikumīgi pārvadā 5200 nelegālās cigaretes bez Latvijas akcīzes markām un 23 degvīna pudeles bez attiecīgā marķējuma, savukārt sankcionētas kratīšanas laikā Bauskas novadā atsavināti 4600 nelegālo cigarešu un sešas degvīna pudeles.

Policijas darbinieki veikuši sankcionētu kratīšanu arī kādā citā kriminālprocesā. Kratīšanā Bauskas novadā izņemtas 280 nelegālā degvīna pudeles, 357 tukšas pudeles, 75 litri spirta un 5000 cigarešu, viena kaste ar degvīna pudeļu etiķetēm "Kabančik" un kaste ar pudeļu korķiem. Policistiem izdevies aizturēt arī divus vīriešus.

Auces novadā, Bēnes pagastā, pie kāda vīrieša izņemti pieci litri nelegālā alkohola, 400 cigaretes "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes markām un 600 cigaretes "ML". Saistībā ar pārkāpumiem sākta administratīvā lietvedība.

Vēl Zemgales Kriminālpolicijas darbinieki maija beigās aizturējuši divus vīriešus, kas Jelgavas novadā nodarbojušies ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkoholisko dzērienu uzglabāšanu un pārvietošanu. Kriminālprocesā Jelgavā veikta sankcionēta kratīšana, kurā izņemtas 267 860 cigaretes. Vienam no vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!