Foto: Shutterstock

Gulbenes policijā pabeigta izmeklēšana saistībā ar šā gada februāra notikumu, kad Lizuma pagastā tika atrasts jaundzimuša bērna līķis. Izmeklēšanas laikā konstatēts, ka zīdaiņa nāve nav iestājusies vardarbības vai tīšas nolaidības rezultātā un mātes rīcībai nav tieša cēloniska saistība ar zīdaiņa nāves iestāšanos, portālu "Delfi" informē Valsts policija.

Jau ziņots, ka kāda sieviete pēc dzemdībām vērsās pie mediķiem, kas sapratuši, ka viņa nesen laidusi pasaulē bērnu. Kad viņi nav saņēmuši atbildi uz jautājumu par to, kur atrodas bērns, mediķi vērsušies policijā.
Izmeklētāji sievietes dzīvesvietā, siltumnīcā, atraduši zīdaiņa līķi, kas bija satīts plēvē, informēja raidījums "TV3 Ziņas".

Pamatojoties uz izmeklēšanas laikā iegūto informāciju un nozīmēto ekspertīžu slēdzienu, kurā apliecināts, ka jaundzimušā bērna nāve nav iestājusies vardarbības vai jebkādu tīšu darbību rezultātā, policija par nonāvēšanu sākto kriminālprocesu izbeigusi.

Policijā februārī tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XII nodaļas par nonāvēšanu un izmeklēšanas laikā policijas uzdevums bija noskaidrot vai ir noticis noziedzīgs nodarījums, kā rezultātā iestājusies zīdaiņa nāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!