Zobārstniecības kabinetā Tvaika ielā Rīgā otrdien miris kāds 1938.gadā dzimis vīrietis. Mirušajam vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas.

Slimnīcas direktors Juris Liepiņš par notikušo bija uzzinājis tikai trešdienas rītā. Nu jau esot noskaidrots, ka slimnīcas stomatoloģe Ilga Sinkēviča, kura no 1.jūlija ir atvaļinājumā, otrdien pēkšņi ieradusies slimnīcā, lai palīdzētu kādam savam paziņam, kurš ieradies kopā ar sievu.

Kad viņi iegājuši kabinetā, vīrietim kļuvis slikti. Sasirgušais noguldīts uz kušetes un viņam dots ožamais spirts, vienlaicīgi izsaukta arī ātrā palīdzība.

Vēlāk notikuma vietā ieradušies ārsti, kas gan vīru vairs nav spējuši glābt. Vēl vēlāk ieradusies arī policija un līķis nogādāts Gaiļezera morgā.

Sinkēvičas lielākais pārkāpums esot tas, ka viņa par notikušo nav ziņojusi. Par šo pārkāpumu slimnīcas direktors varot izteikt tikai rājienu.

Tomēr Liepiņš trešdien slimnīcā jau izveidojis komisiju, kas izvērtēs notikušo. It kā jau viss esot skaidrs, vēl tikai "kārtīgi jāaprunājas ar vīrieša sievu".

Pēdējais zināmais gadījums, kad cilvēks mira zobārstniecības kabinetā, notika pagājušā gada decembrī Balvos. Balvos zobārstes Lindas Bogdanovas (Putilovas) privātprakses kabinetā, ārstējot zobus vispārējā narkozē, vairs nepamodās pacients, 29 gadus vecais gulbenietis Māris N.

Pēc šī gadījuma Balvos tika ierosināta krimināllieta par ārstniecības personu profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu, taču tā tika izbeigta, jo ārsti nebija tieši vainīgi pacienta nāvē.

Tomēr Medicīniskās aprūpes un darbaspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija Balvu ārstiem, arī anesteziologam, uzlika maksimālo administratīvo sodu - katram 150 latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!