Alūksnē kāda namamāte pēc pašas audzēta rukša negaidītas nosprāgšanas pieprasījusi policijai ekspertīzē noskaidrot dzīvnieka nāves cēloni, ziņo www.dzirkstele.lv.
67 gadus vecā alūksniete turējusi aizdomās nelabvēļus par rukša nobeigšanu, jo kopš maija audzētais sivēns bijis vēl tikai 70 kilogramus smags un saimniece to vēl gribējusi audzēt, taču cūciņa pēkšņi nobeidzās.

Ekspertīzē noskaidrojies, ka pirms nedēļas pēkšņi nosprāgušās cūciņas nāves iemesls ir dabisks un nevardarbīgs - sirdstrieka. Līdz ar to vainīgo rukša nāvē, visticamāk, nav, jo diezin vai kāds ļaunprātīgi būtu nācis cūciņu baidīt, kamēr tā no bailēm nomirst. Nav arī dzirdēts, ka tādā veidā ir iespējams "nokaut" dzīvnieku, norāda laikraksts.

Pārtikas un veterinārā dienesta Alūksnes pārvaldes vadītājs Marģers Kamerāds laikrakstu informējis, ka, visticamāk, cūciņas nāves iestāšanos ir paātrinājis karstais laiks. Iespējams, dzīvnieks esot pārlieku ātri audzis, sirds nav spējusi tikt līdzi. Dzīvnieciņam varējušas būt iedzimtas problēmas ar sirdi.

"Varbūt cūciņai bija kāds psihisks pārdzīvojums, kāds emocionāls satricinājums, to mēs nezinām," laikrakstam norādījis Kamerāds. Viņš piebildi, ka šis ir pirmais gadījums karstajā laikā, kad pēkšņā nāvē gājis bojā kāds mājlops. Kamerāds uzsver, ka karstā laikā ir jāgādā, lai dzīvnieks nepārkarstu, arī atrodoties kūtī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!