Septembrī Daugavpilī uzstādītajam Maskavas Centrālā apgabala dāvātajam piemineklim, kurā attēlots kādreizējais pilsētas priekšnieks Pāvels Dubrovins un viņa suns, jau otro reizi nozagta suņa ķēde, vēsta reģionālais laikraksts "Latgales Laiks".
Bērni, kas iemīļojuši Daugavpilī, Dubrovina parkā nesen uzstādītā kādreizējā pilsētas galvas Dubrovina pieminekļa sunīti, nupat ievērojuši, ka tam pazudusi ķēde. Bērnu vecāki par to informēja "Latgales Laiku".

Vai sarosījušies krāsaino metālu zagļi? Varbūt tie ir vandāļi, kas nesaprot, ka pieminekļi un citas kultūrvērtības ir neaizskaramas? Daugavpils domes izpilddirektors Arvīds Kucins pastāstīja, ka ķēde Dubrovina sunim pazudusi jau otro reizi. "Man trūkst vārdu, lai komentētu šādu cilvēku rīcību. Dome nevar nolikt policijas darbinieku pie katra pieminekļa. Tomēr mēs apsveram iespēju Dubrovina parkā izvietot videonovērošanas kameras," teica izpilddirektors.

Ar kādu prieku bērni parkā noglāsta suņa skulptūru vai lūdz savus vecākus, lai viņus nofotografē blakus metāla dzīvnieciņam! Cilvēki, kas pieraduši piemētāt ar atkritumiem Dubrovina parku un arī strūklaku, acīmredzot, piemineklī saskata tikai jaunu objektu, ko lauzt un demolēt. Protams, policija nevar pastāvīgi pieskatīt katru potenciālo huligānu vai zagli. Tomēr – vai Valsts un pašvaldības policijas patruļas nevarētu biežāk iegriezties Dubrovina parkā, kas jau kļuvis slavens ar savu nekārtību, nevis kā atpūtas vieta ? Vai jāgaida, kamēr arī suns vai viss piemineklis tiks pārdots nelegāliem krāsainā metāla uzpircējiem?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!